Назад

PODERE SAPAIO

Болгери, Италия

www.sapaio.it

MASSIMO PICCIN

Масимо създава Podere Sapaio през 1999 г. с намерение да експериментира и в търсене на нов израз на Бордо сортовете, отглеждани в Bolgheri, за производство на силни, елегантни и дълготрайни вина едновременно. Podere Sapaio се намира в Тоскана, на границата между Castagneto Carducci и Bibbona. Днес имотът има около 25 хектара лозя, основно под формата на типичните Бордо сортове като Каберне Совиньон, Каберне Фран и Мерло. Тази винарска изба сега произвежда невероятни вина от световна класа, спечелили международно признание за Масимо. Имотът е разположен в живописна местност от 100 акра.

VOLPOLO и SAPAIO

Имената Volpolo и Sapaio припомнят две древни тоскански лози - Volpola и Sapaia. Чрез тези имена се подчертава местния произход на продуктите. Короната, символ на компанията, изразява почитта към благородството на виното и територията.

В ЛОЗЕТО

В лозето, растението вирее върху почви от различни типове, съставени най-вече от пясък, глина и камъчета, но преди всичко се отглежда с пълно зачитане на природата, околната среда и екосистемата, за което компанията понастоящем е в процес на биологично преобразуване и е управлявана с цел получаване на сертификат.

Без никога да се забравя кое е най-дълбокото призвание на територията, всички производствени стъпки в избата се проверяват внимателно и постоянно, винаги спазвайки основната идея: във всяко едно от вината да се постигне максималният израз на сорта и тероара, като в същото време да се подчертае всеки един отделен нюанс, който се съдържа в плода. С над 100 хиляди бутилки, произвеждани годишно, за двете вина в момента се грижи енологът Карло Ферини: двата Бордо бленда интерпретират по различен начин всяка една реколта, различавайки се по произход, селекция и степен на зрялост на гроздето.