Champagne Irroy е основана през 1820 г. ,от 1955 г. е собственост на Champagne Taittinger.
Сорт: 30% Пино ноар, 30% Шардоне, 20% Пино мьонире
Почви: Варовикови
Винификация: След прибиране на реколтата гроздето бързо се транспортира до пресата. Там се подбират най-добрите гроздове и се пресоват. Следва ферментацията на базовите вина. След сглобяването на кювето следва по-нататъшно отлежаване /30 месеца/ на базата на класическата бутилкова ферментация. Впоследствие шампанското отлежава няколко месеца в бутилка и накрая се дегоржира /премахва се утайката/.
Описание: Нотки на...
Champagne Irroy е основана през 1820 г. ,от 1955 г. е собственост на Champagne Taittinger.
Сорт: 30% Пино ноар, 30% Шардоне, 20% Пино мьонире
Почви: Варовикови
Винификация: След прибиране на реколтата гроздето бързо се транспортира до пресата. Там се подбират най-добрите гроздове и се пресоват. Следва ферментацията на базовите вина. След сглобяването на кювето следва по-нататъшно отлежаване /30 месеца/ на базата на класическата бутилкова ферментация. Впоследствие шампанското отлежава няколко месеца в бутилка и накрая се дегоржира /премахва се утайката/.
Описание: Нотки на бяла праскова, круша и бели цветя на носа, водещи до балансирано небце с елегантни нотки на зрели червени плодове и нотка на бриош.