Назад

ЛОЗНИЦА ЕСТЕЙТ

България

www.lozenitsaestate.com

ЛОЗЕНИЦА ЕСТЕЙТ е проект, който стартира през 2018 година със заявка да бъде една от винарните, която ще продължи да показва красотата на Мелнишкия регион.Лозеница е мисия, обвързана с традициите и претворена в новото. И както говори самото име, всичко започва от лозето. Сгушени в най-южната част на Долината на Струма, лозовите насаждения имат целия потенциал да предоставят на публиката вина, показващи тероарните особености на тези земи.Нашите лозови масиви се намират в района на Мелник - до селоЛозеница, в най-южната част на долината на река Струма.Изборът не еслучаен - регионът е известен с хилядолетни винарски традиции. Разполагаме с над 500 дка собствени лозя от местни сортове типични за региона: Широка Мелнишка лоза, Мелник 55, Мелнишки Рубин,Мавруд, Сандански Мискет, Тамянка,Мускат Отонел, както и европейски сортове: Мерло, Каберне Совиньон, Каберне Фран, Сира, Карменер,Вионие, Шардоне, Совиньон блан, за които е използван италиански посадъчен материал. Лозеница Естейт предлага гама млади и отлежали вина със собствен стил и вкус. 

[Л О З Е Н И Ц А] 

От лозето до масата. В чашите, в спомените, в сърцата на хората, където историята продължава…

Любопитно инфо:

Мелник 55 или Ранна мелнишка лоза е хибриден винен сорт грозде, кръстоска на широка мелнишка лоза и Валдигие.

Широкамелнишка лоза е труден за отглеждане сорт, измръзва и боледува, поради тези причини се създава хибридният сорт Мелник 55, който е изключително подходящ за климатичните условия на нашия регион. От него се правят ароматни и сочни вина, подходяща за отлежаване.

Марселан е френски червен винен сорт грозде, кръстоска междуКаберне Совиньон и Гренаш. Най-важното за него, че е от вината с най-голяма концентрация наполифеноли. Тези химични съединения действат добре на сърдечно съдовата система и намаляват холестеролните плаки. От тук идва връзката между червеното вино и здравето на сърцето.