Назад

BRUNO ROCCA   

Пиемонт, Италия

www.brunorocca.it

От мястото, сърцето и душата идва и най-качественото грозде, а самото вино е резултат изцяло от посветеното вниманието към него от страна на Бруно Рока и децата му, Луиза  и Франческо. Тази уникална идентичност се предава от дядо Франческо, който започва дейността си още през 1950 г. . Фирмената философия на Бруно Рока е ясна, като самият той заявява: "Виното е огледалото и душата на земята, и на територията на страната, ако се съхранява и защитава, никога няма да ви разочарова". Rabajà di Barbaresco е място, където земя, грозде и вино се събират в естествен израз на мисловен процес, основан на зачитането на уникалните характеристики на тази територия. Бруно Рока е направил тези качества своя собствена философия: успехът на неговите продукти е перфектно свидетелство.

Днешната компания разполага с 15 хектара лозя, които се простират в по-голямата част на град Barbaresco в сърцето на Rabajà. Другите лозя са разположени в Treiso, Neive (в областта Curra), и в община Vaglio Serra (Asti), където се произвежда Barbera d'Asti.

Работата се извършва от Бруно и неговият син, Франческо, който е начело на енологичните и агрономическите процеси. 60–те хиляди подписани от Бруно Рока бутилки идват от: Nebbiolo di Barbaresco, което съставлява повече от половината от общата продукция, Barbera d'Alba, Barbera d'Asti, Dolcetto, Langhe Chardonnay и Langhe Rosso. Дъщерята Луиза се грижи за търговската и административната част на бизнеса, както и за организирани посещения на избата.

Семейството е обвързано с тази територия от края на 1950-те години , когато баща на Бруно Рока и съпругата му се местят от центъра на Barbaresco в района Rabajà , където са закупили една част от лозе. Все още непълнолетен, Бруно се е научили да вижда гроздето
като истински израз на земята . През 1978 г. той решава да поведе компанията в нова посока. С растящ ентусиазъм за процъфтяващия пазар на вино, Rabajà успява да обособи име и образ за себе си на италианската и световната сцена, чрез продажба на бутилирано вино, като по този начин се превръща в истински лидер в тази област.