Сорт: 80 % корвина, 10 % рондинела и 10 % оселета.
Лозя: Гроздето за Речиото идва от Sant’Amborgio di Valpolicella, хълмиста територия, с югоизточно изложение, и надморска височина между 300 - 350 м.
Почви: Варовити, морени, богати на скалисти фрагменти.
Винификация: Гроздоберът за Речиото настъпва в края на септември. Най-узрелите гроздове се събират на ръка и се поставят в 5 кг. касетки, за да се сушат.
Периода на сушене продължава 5 месеца. През този период гроздето се вентилира и неговата относителна влажност се проследява, за...
Сорт: 80 % корвина, 10 % рондинела и 10 % оселета.
Лозя: Гроздето за Речиото идва от Sant’Amborgio di Valpolicella, хълмиста територия, с югоизточно изложение, и надморска височина между 300 - 350 м.
Почви: Варовити, морени, богати на скалисти фрагменти.
Винификация: Гроздоберът за Речиото настъпва в края на септември. Най-узрелите гроздове се събират на ръка и се поставят в 5 кг. касетки, за да се сушат.
Периода на сушене продължава 5 месеца. През този период гроздето се вентилира и неговата относителна влажност се проследява, за да се създадат най-добри условия за процеса на сушене и за поддържане на добър здравен статус. Пресоването на виното се осъществява в края на февруари. Ферментацията продължава около 21 дни в малки, хоризонтални резервоари. Когато виното достигне 14 % алкохолно съдържание се изцежда и ферментацията спира естествено, при температура от 10 °С. След 10 дни, виното се прелива в дъбови барици, където отлежава в продължение на 24 месеца.
Описание: наситен рубинено червен. Носът е изтънчен, пикантен, с привкус на тъмна череша, сушени смокини и сушена слива. На небце танините са гладки и кадифени, сладостта е балансирана, изтънчена.
Потенциал за отлежаване: 10 години.