Сорт: Корвина, рондинела и санджовезе
Лозя: Хълмиста местност с югоизточно изложение. Средна надморска височина на лозята: 250/300 м.
Почви: Най-вече варовикови.
Винификация: Гроздоберът обикновено се провежда през първите 10 дни на октомври. Ръчното прибиране на реколтата е последвано от ронкане и от традиционната мацерация за период от 10 дни във ферментатори от неръждаема стомана. В края на алкохолната ферментация виното се отделя от ципите с фино пресоване. Следва отлежаване в 50/75 хектолитрови дъбови бъчви в продължение на около 12 месеца.
Описание: Рубинено червен цвят. Носът е деликатен, напомнящ на череши мараскино...
Сорт: Корвина, рондинела и санджовезе
Лозя: Хълмиста местност с югоизточно изложение. Средна надморска височина на лозята: 250/300 м.
Почви: Най-вече варовикови.
Винификация: Гроздоберът обикновено се провежда през първите 10 дни на октомври. Ръчното прибиране на реколтата е последвано от ронкане и от традиционната мацерация за период от 10 дни във ферментатори от неръждаема стомана. В края на алкохолната ферментация виното се отделя от ципите с фино пресоване. Следва отлежаване в 50/75 хектолитрови дъбови бъчви в продължение на около 12 месеца.
Описание: Рубинено червен цвят. Носът е деликатен, напомнящ на череши мараскино и плодове. Вкусът е сух, кадифен, с добра структура, плътен.