Сорт: Гренаш, сира и мурведър
Лозя: Лозарската площ обхваща две общини: Vacqueyras и Sarrians, в рамките на "департамент" Vaucluse, Южна Рона. Следвайки указът от 1937 за апелацията Côtes du Rhone AOC, Vacqueyras e един от първите "Вилажи" признати за качеството на своите вина. Първоначално класирана като "Côtes du Rhone Vacqueyras", след което, класифицирани като "Côtes du Rhone Village" през 1955 г., на лозето Vacqueyras най-накрая е даден самосстоятелен статут на AOC през 1990 г..
Почви: Почвите са наноси и тераси, образувани по време на Рис периода в Четвъртичната епоха...
Сорт: Гренаш, сира и мурведър
Лозя: Лозарската площ обхваща две общини: Vacqueyras и Sarrians, в рамките на "департамент" Vaucluse, Южна Рона. Следвайки указът от 1937 за апелацията Côtes du Rhone AOC, Vacqueyras e един от първите "Вилажи" признати за качеството на своите вина. Първоначално класирана като "Côtes du Rhone Vacqueyras", след което, класифицирани като "Côtes du Rhone Village" през 1955 г., на лозето Vacqueyras най-накрая е даден самосстоятелен статут на AOC през 1990 г..
Почви: Почвите са наноси и тераси, образувани по време на Рис периода в Четвъртичната епоха (т.е. в Кватернера, между 120 000 и 300 000 хиляди години преди новата ера).
Климат: Климатът е горещ и сухо, с много слънце.
Винификация: След ронкане на гроздето, алкохолната ферментация протича при контролирана температура между 28 и 30 градуса в отворени бетонови съдове. Малолактичната ферментация се провежда в големи неръждаеми съдове. Около 30 % от виното отлежваа в барели, което придава нотка на дъб на финалния бленд. Останалите 70 % остават в неръждаеми големи съдове, за да се съхранят плодовите аромати. След като се бутилира, отлежава в бутилката до 12 месеца, преди реализация на пазара.
Описание: Цветът е с рубинено червени отблясъци и ярки нюанси. Носът показва серия от комплексни аромати, които варират от много зрели плодове до черни череши и други костилкови плодове, с нотка на ликьорис (женско биле). На небце имаме вино с плътно тяло, добре изградено, с добра структура, и с точната мощ, която трябва да притежава. Дългият послевкус в устата е знак, че това вино има добър потенциал за отлежаване.