Сорт: Гевюрцтраминер
Grossi Laüe е термин в Елзаския диалект, обозначаващ най-добрите лозя и представлява еквивалент на немското Grosses Gewächs или на Grand Cru в Бургундия.
Винификация: Гроздето се бере ръчно, пренася се в малки касетки до пресите, които действат на принципа на гравитацията, без изпомпване или каквито и да е други механични процеси. Мъстта се декантира в продължение на няколко часа, след което ферментира при контролирана температура в бъчви или бетонови съдове (при 18 до 24 ° C). Виното се филтрира леко точно...
Сорт: Гевюрцтраминер
Grossi Laüe е термин в Елзаския диалект, обозначаващ най-добрите лозя и представлява еквивалент на немското Grosses Gewächs или на Grand Cru в Бургундия.
Винификация: Гроздето се бере ръчно, пренася се в малки касетки до пресите, които действат на принципа на гравитацията, без изпомпване или каквито и да е други механични процеси. Мъстта се декантира в продължение на няколко часа, след което ферментира при контролирана температура в бъчви или бетонови съдове (при 18 до 24 ° C). Виното се филтрира леко точно преди бутилиране, а бутилките отлежават в нашите изби, докато се пуснат за продажба. Цялата продукция на това вино е затворена с DIAM коркова тапа, без риск от окисляване.
Описание: Цветът е интензивен, с добра дълбочина, атрактивно жив и
ярък, с бледозелени, сламени и лимоненожълти оттенъци. Букетът е отворен, елегантен, свеж и изискан, добре парфюмиран и ароматен, без да е тежък
или агресивен. Всички нюанси на един млад гевюрцтраминер се показват ловко; цветя: бяла роза, жасмин, , бадемов цвят, лилия; плодове: ананас, манго, маракуя, бергамот. На небце е чудесен пример за хармония и баланс, впечатляващо фино вино, тихо енергично,
кадифено, богато и щедро, с елегантен, свеж финал. Сериозно вино, което ни поднася изкуството на винопроизводителя, който знае как да остави
гроздето да изрази естествено своето качество и характер.
Потенциал за отлежаване: Голям класически гевюрцтраминер, който ще придобие комплексност и пикантност в продължение на 8 години отлежаване или повече. Неговият мек и дълъг комплексен послевкус ще го направи идеален партньор за силно ароматни сирена и пикантни ястия.
Препоръчваме: Сервирайте го при 8 градуса С, самостоятелно, като аперитив; между храненията, или с храните препоръчани за него.
Остатъчна захар: 16,3 г/л.