Сорт: Совиньон блан
Винификация: Гроздето се бере ръчно през средата на месец септември, в най-хладните часове на деня. След мека преса мъстта се декантирана в продължение на 24 часа при фиксирана температура от 10°C, след това ферментира във вани от неръждаема стомана в продължение на 18 дни при контролирана температура от 16°C.
Отлежаване: Виното отлежава около 9 месеца, половината от времето в съдове от неръждаема стомана, а след това в малък керамичен съд с обем от 100 л.
Описание: Бледо лимонов цвят със зеленикави отблясъци. Носът е...
Сорт: Совиньон блан
Винификация: Гроздето се бере ръчно през средата на месец септември, в най-хладните часове на деня. След мека преса мъстта се декантирана в продължение на 24 часа при фиксирана температура от 10°C, след това ферментира във вани от неръждаема стомана в продължение на 18 дни при контролирана температура от 16°C.
Отлежаване: Виното отлежава около 9 месеца, половината от времето в съдове от неръждаема стомана, а след това в малък керамичен съд с обем от 100 л.
Описание: Бледо лимонов цвят със зеленикави отблясъци. Носът е доста интензивен и сложен с тревисти нотки, кора от лайм, маракуя, бяло цвете, бъз и чемшир. На вкус виното е хармонично, интензивно, плодов, хрупкаво и тревисто. Финалът е много устойчив и елегантен.