Сорт: Рибола Джала
Винификация: За това сино се използва грозде от три различни лозя. Гроздето се бере ръчно в средата на месец септември, в най-хладните часове на деня. След мека преса, мъстта се декантирана за 24 часа при фиксирана температура от 10°C. Мъстта от всяко лозе се обработва отделно.
Отлежаване: Първоначално, в продължение на 6-7 месеца, виното от всяко от трите лозя отлежава отделно от другите две. Мъстта от едното лозе прави февментира в контакт с ципите на гроздето. Виното от второто лозе отлежава в амфора, а...
Сорт: Рибола Джала
Винификация: За това сино се използва грозде от три различни лозя. Гроздето се бере ръчно в средата на месец септември, в най-хладните часове на деня. След мека преса, мъстта се декантирана за 24 часа при фиксирана температура от 10°C. Мъстта от всяко лозе се обработва отделно.
Отлежаване: Първоначално, в продължение на 6-7 месеца, виното от всяко от трите лозя отлежава отделно от другите две. Мъстта от едното лозе прави февментира в контакт с ципите на гроздето. Виното от второто лозе отлежава в амфора, а от третото остава в петстотинлитрова конична бъчва. След първоначалното отлежаване, трите материала се смесват в един. Крайната смес остава няколко месеца в в съдове от неръждаема стомана, за да се намери перфектният баланс преди бутилиране.
Описание: Бледолимонов цвят със зеленикави отблясъци. Виното на нос е интензивно и минерално, с нотки на цитрусови плодове, бели плодове и флорални аромати. Деликатно и освежаващо на вкус, с кремообразна текстура и преобладаващи вкусове на ябълка и горска ягода. Приятна пикантност накрая.