Сорт: 100 % Шардоне
През годините популярността на Comtes de Champagne непрекъснато се увеличава и Comtes отново се превръща в едно от най-любимите Примиум Кювета от Шампан. От първата реколта на Comtes през 1952 г. и досега Taittinger винаги използва 100% Шардоне от Гранд Крю лозята в Кот де Блан в Шампан, за да създаде Кювето, от което сме толкова горди.
Taittinger създава Comtes в знак на почит към Графовете на Шампан и на Thibaud IV, чийто печат украсява всички бутилки. Само 35 реколти са произведени след първото...
Сорт: 100 % Шардоне
През годините популярността на Comtes de Champagne непрекъснато се увеличава и Comtes отново се превръща в едно от най-любимите Примиум Кювета от Шампан. От първата реколта на Comtes през 1952 г. и досега Taittinger винаги използва 100% Шардоне от Гранд Крю лозята в Кот де Блан в Шампан, за да създаде Кювето, от което сме толкова горди.
Taittinger създава Comtes в знак на почит към Графовете на Шампан и на Thibaud IV, чийто печат украсява всички бутилки. Само 35 реколти са произведени след първото кюве. Забележителни реколти, които толкова перфектно капсулират стила на къщата, превръщат се в класици и се присъединяват към легендарния статут на най-високо качество вино от региона Шампан. С това вино мисията е наистина изпълнена, тъй като тя не само вълнува небцето с редица изящни усещания, но също така докосва дълбините на душата и оставя своя белег в
човека.
Блендът Comtes de Champagne Blanc de Blancs
Произведено в избите на бившия манастир Saint-Nicaise (13 век) в Reims, Конт дьо Шампан Блан дьо Блан получава цялата разточителност, щедрост и внимание, от които се нуждае, за да достигне своя връх. Всяка бутилка е произведена стриктно, като от избата се придържат към следните изисквания, за да се да удовлетвори луксозният избор на ценителите:
- Произвежда се само и единствено от сорта Шардоне, идващ от най-престижите гран крю лозя в Cote des Blancs.
- Проозвежда се само, когато реколтата е от изключително качество.
- Използва се само вино от първа преса – Cuvée, сигурна гаранция за финес.
- 5 % от виното, използвано за направата му, отлежава 4 месеца в нови дъбови бъчви (1/3 от които се обновяват всяка година), подчертавайки характерните качества и сложност на крайния бленд.
- Бавното и търпеливо отлежаване в продължение на 8 до 10 години в избите Saint-Nicaise (Crayères), го превръща в изключително шампанско.