Сорт: Канулари, Каберне совиньон, Мерло
Канулари е рядък сорт грозде от Сардиния, отглеждан предимно в северозападната част на острова. Сортът е сравняван като качества с испанския Грасиано.
Винификация: След пресоването сокът остава в контакт с ципите за 6 часа. Следва ферментация при контролирана температура от 16°С за период от 10 дни. Виното отлежава в съдове от неръждаема стомана за период от около 2-3 месеца. Следва батонаж и бутилиране.
Описание: Цветът е ярък и жив. Ароматите са свежи, с балансирани плодови нотки и добър финес. Вкусът е леко пикантеж, жив...
Сорт: Канулари, Каберне совиньон, Мерло
Канулари е рядък сорт грозде от Сардиния, отглеждан предимно в северозападната част на острова. Сортът е сравняван като качества с испанския Грасиано.
Винификация: След пресоването сокът остава в контакт с ципите за 6 часа. Следва ферментация при контролирана температура от 16°С за период от 10 дни. Виното отлежава в съдове от неръждаема стомана за период от около 2-3 месеца. Следва батонаж и бутилиране.
Описание: Цветът е ярък и жив. Ароматите са свежи, с балансирани плодови нотки и добър финес. Вкусът е леко пикантеж, жив и хармоничен. Преобладават плодови нотки с лек финал на горски плодове.