+359 898 630 660
Още продукти от този производител
Сорт: Глера
Лозя: Разположени са на 250 м надморска височина, с югоизточно изложение, върху хълмовете в престижната зона Валдоббиадене.
Почви: Глина и варовик.
Винификация: Ръчно събиране на гроздето през втората половина на септември. Нежно пресиране и ферментация със селектирани дрожди при контролирана температура. Като новатори в областта, Валдо решават да създадат просеко по метода на шампанското. Резултатът е Валдо Нумеро 10. Изключително просеко. Преминава през 10 месеца вторична ферментация и още 6 месеца отлежава на тихо и спокойно място в избите на Валдо.
Описание: Бледожълт цвят със светлозелени отражения...
Италия, Венето, Просеко, Valdo Spumanti
Реколта:
Глера / Глера Бленд
Пие се сега, може и да отлежава
0,750 л, Корк
Идеално като аперитив. Най-добре се изразява в съчетание с морски дарове и ястия с бели меса.
6 - 7 С
12,5%