Сорт: Глера
Лозя: Разположени са на 250 м надморска височина, с югоизточно изложение, върху хълмовете в престижната зона Валдоббиадене.
Почви: Глина и варовик.
Винификация: Ръчно събиране на гроздето през втората половина на септември. Нежно пресиране и ферментация със селектирани дрожди при контролирана температура. Като новатори в областта, Валдо решават да създадат просеко по метода на шампанското. Резултатът е Валдо Нумеро 10. Изключително просеко. Преминава през 10 месеца вторична ферментация и още 6 месеца отлежава на тихо и спокойно място в избите на Валдо.
Описание: Бледожълт цвят със светлозелени...
Сорт: Глера
Лозя: Разположени са на 250 м надморска височина, с югоизточно изложение, върху хълмовете в престижната зона Валдоббиадене.
Почви: Глина и варовик.
Винификация: Ръчно събиране на гроздето през втората половина на септември. Нежно пресиране и ферментация със селектирани дрожди при контролирана температура. Като новатори в областта, Валдо решават да създадат просеко по метода на шампанското. Резултатът е Валдо Нумеро 10. Изключително просеко. Преминава през 10 месеца вторична ферментация и още 6 месеца отлежава на тихо и спокойно място в избите на Валдо.
Описание: Бледожълт цвят със светлозелени отражения. с постоянна, интензивна, кремообразна пяна. Букетът е интензивно плодов и свеж, с добро и хармонично тяло.
Препоръчваме: Да се охлажда постепенно, а не шоково, както и да не се съхранява за дълъг период от време в хладилник, за да се насладите на най-доброто от виното.