Сорт: Негроамаро
Почви: Глина и варовик. Надморска височина: 50 м.
Винификация: Гроздето се бере в средата на месец септември. Мацерацията отнема около една седмица при контролирана температура между 22 и 28°С. Ферментацията протича в съдове от неръждаема стомана. Малолактичната ферментация също протича в съдове от неръждаема стомана. Виното отлежава в съдове от неръждаема стомана в продължение на три месеца и още няколко месеца в бутилката.
Описание: Дълбок рубинено червен цвет с виолетови оттенъци. Носът е ароматен и плодов, с нотки на дива череша и сладки подправки. Вкусът...
Сорт: Негроамаро
Почви: Глина и варовик. Надморска височина: 50 м.
Винификация: Гроздето се бере в средата на месец септември. Мацерацията отнема около една седмица при контролирана температура между 22 и 28°С. Ферментацията протича в съдове от неръждаема стомана. Малолактичната ферментация също протича в съдове от неръждаема стомана. Виното отлежава в съдове от неръждаема стомана в продължение на три месеца и още няколко месеца в бутилката.
Описание: Дълбок рубинено червен цвет с виолетови оттенъци. Носът е ароматен и плодов, с нотки на дива череша и сладки подправки. Вкусът е кадифен и заоблен с флорални и билкови нотки. На финала виното е деликатно и устойчиво.
Температура на сервиране: 16- 18 градуса С
Произведени бутилки: 18 000
Интересно:Етикет: Фермерът на Кутури с Monte dei Diavoli на заден план. Историята гласи, че Zacinto, фермерът на избата, тайно е криел най-доброто Негроамаро за себе си.