Сорт: 100% Примитиво
Почви: Глина и варовик. Надморска височина: 0 м.
Винификация: Гроздето се бере в най-подходящото време (началото на септември). След накисване на гроздето в продължение на няколко седмици, ферментацията протича във вани от неръждаема стомана при контролирана температура между 22° - 28° С. Малолактичната ферментация се извършва във вани от неръждаема стомана. Виното отлежава още 6 месеца в същите съдове преди бутилиране.
Описание: Дълбок червен цвет с рубинени оттенъци. Носът е ароматен и плодов, със свежи нотки на горски плодове и сладки подправки. Вкусът разкрива вкусове на...
Сорт: 100% Примитиво
Почви: Глина и варовик. Надморска височина: 0 м.
Винификация: Гроздето се бере в най-подходящото време (началото на септември). След накисване на гроздето в продължение на няколко седмици, ферментацията протича във вани от неръждаема стомана при контролирана температура между 22° - 28° С. Малолактичната ферментация се извършва във вани от неръждаема стомана. Виното отлежава още 6 месеца в същите съдове преди бутилиране.
Описание: Дълбок червен цвет с рубинени оттенъци. Носът е ароматен и плодов, със свежи нотки на горски плодове и сладки подправки. Вкусът разкрива вкусове на черни плодове и женско биле. Послевкусът е свеж и сочен.
Произведени бутилки: 28 000
Интересно: През 19 век в красивата Масериа Кусури върху парче плодородна земя край Йонийско море, е засадена първата Primitive Barbarela, един благороден сорт започва своята история.
"Първото цвете" от нашия букет е посветено на Дон Томазо Скиавони, който първи засади този сорт в Мандурия в Conca D’Oro на Masseria Cuturi.