Сорт: Примитиво
Почви: Глина и варовик.
Надморска височина: 50 м.
Винификация: Гроздето се селектира и бере ръчно. Мацерацията отнема около 30 дни, с често изпомпване на виното. Ферментацията протича в съдове от неръждаема стомана. Малолактичната ферментация също протича в съдове от неръждаема стомана и отнема няколко дни. Виното отлежава във френски дъбови бъчви в продължение на 2 години.
Описание: Интензивен и дълбок рубиненочервен цвят. На нос преобладават аромати на зрели червени горски плодове. череша и сладко от сливи. Долавят се елегантни пикантни нотки на тютюн и карамфил. На небцето...
Сорт: Примитиво
Почви: Глина и варовик.
Надморска височина: 50 м.
Винификация: Гроздето се селектира и бере ръчно. Мацерацията отнема около 30 дни, с често изпомпване на виното. Ферментацията протича в съдове от неръждаема стомана. Малолактичната ферментация също протича в съдове от неръждаема стомана и отнема няколко дни. Виното отлежава във френски дъбови бъчви в продължение на 2 години.
Описание: Интензивен и дълбок рубиненочервен цвят. На нос преобладават аромати на зрели червени горски плодове. череша и сладко от сливи. Долавят се елегантни пикантни нотки на тютюн и карамфил. На небцето виното е богато, с плътно тяло и пикантни нотки. Меки танини и нотки на ванилия и какаови зърна изпълват финала.
Произведени бутилки: 2 500
Интересно: Monte dei Diavoli е единственото възвишение в имението Кутури. Някога това е било мястото, където месапийците са извършвали ритуалите и са пазели свещения огън на плодородието. Днес това все още е много мистериозно и завладяващо място.