Сорт: Шардоне
Винификация: Ферментацията протича във вани с контролирана температура. Използват се местни дрожди и не се добавя мая. Спонтанна ябълчно-лактична ферментация. Виното отлежава от 12 до 16 месеца в резервоари от неръждаема стомана, с минимална намеса. Следва дълго умерено студено стабилизиране и фино използване на бентонит, ако е необходимо. Виното се филтрира внимателно само веднъж преди бутилиране.
Описание: Аромат с нотки на роза, бял пипер и личи. Същите аромати се откриват и във вкуса, допълнени с нотки на мента.
Потенциал за отлежаване: от 5 до...
Сорт: Шардоне
Винификация: Ферментацията протича във вани с контролирана температура. Използват се местни дрожди и не се добавя мая. Спонтанна ябълчно-лактична ферментация. Виното отлежава от 12 до 16 месеца в резервоари от неръждаема стомана, с минимална намеса. Следва дълго умерено студено стабилизиране и фино използване на бентонит, ако е необходимо. Виното се филтрира внимателно само веднъж преди бутилиране.
Описание: Аромат с нотки на роза, бял пипер и личи. Същите аромати се откриват и във вкуса, допълнени с нотки на мента.
Потенциал за отлежаване: от 5 до 15 години
Препоръчва се: Преди консумация виното трябва да се аерира.