Сорт: 100% Требиано ди Лугана
Лозя: Разположени са в южната зона на езерото Garda, между Пескиера и Дезенцано. Средна надморска височина на разположение на лозята от 60 до 80 м. Средна възраст на лозята - между 25 и 30 г.
Почви: Варовиково-глинести.
Винификация: Гроздовата мъст, получена чрез леко пресоване ферментира с естествените дрожди от самото грозде, при контролирана температура от 16 ° C в резервоари от неръждаема стомана до момента на блендиране и бутилиране за втората алкохолна ферментация в бутилката. Бутилките лежат в продължение на 18 месеца, а...
Сорт: 100% Требиано ди Лугана
Лозя: Разположени са в южната зона на езерото Garda, между Пескиера и Дезенцано. Средна надморска височина на разположение на лозята от 60 до 80 м. Средна възраст на лозята - между 25 и 30 г.
Почви: Варовиково-глинести.
Винификация: Гроздовата мъст, получена чрез леко пресоване ферментира с естествените дрожди от самото грозде, при контролирана температура от 16 ° C в резервоари от неръждаема стомана до момента на блендиране и бутилиране за втората алкохолна ферментация в бутилката. Бутилките лежат в продължение на 18 месеца, а виното се развива благодарение на действието на дрождите. След това депозитът се отстранява чрез метода дегорджмънт.
Описание: Решението за производство на пенливо вино от грозде Trebbiano di Lugana датира от началото на 60-те години на миналия век. Този сорт има висока способност за приспособяване към климатичните и екологичните условия. Създаването на мехурчета чрез класическия метод засилва характеристиките на самият сорт, освобождавайки цялата му чистота и елегантност.