Сорт: Совиньон
Лозя: Лозите за Лис Нерис Совиньон виреят върху варовикови почви и чакъл. Средната им възраст е 10 години. Разположени са в регион Фриули, област Изонцо, Сан Лоренцо, в близост до Словенската граница.
Винификация: Ферментацията протича в съдове от неръждаема стомана при температура между 20 - 22 ° C. Съзряването върху фините утайки, в същите ферментационни съдове продължава 8 месеца, с чест батонаж. След бутилиране, виното отлежава в бутилката за кратък период преди реализиране на пазара. Потенциалът му за отлежаване е от 4 до 6 години.
Описание:...
Сорт: Совиньон
Лозя: Лозите за Лис Нерис Совиньон виреят върху варовикови почви и чакъл. Средната им възраст е 10 години. Разположени са в регион Фриули, област Изонцо, Сан Лоренцо, в близост до Словенската граница.
Винификация: Ферментацията протича в съдове от неръждаема стомана при температура между 20 - 22 ° C. Съзряването върху фините утайки, в същите ферментационни съдове продължава 8 месеца, с чест батонаж. След бутилиране, виното отлежава в бутилката за кратък период преди реализиране на пазара. Потенциалът му за отлежаване е от 4 до 6 години.
Описание: На базата на международният успех на този сорт грозде се крие и неговата безспорна сортова разпознаваемост. Ароматите са флорални, когато реколтата е ранна, докато, ако е късно събирана, ароматите са плодови и засвидетелстват уникална индивидуалност.