Lis 2015: Gambero Rosso 3 Bicchieri
Сорт: 40 % Пино гриджо, 30 % шардоне, 30 % совиньон блан
Няма фиксирани проценти от сортовете за този бленд; всяка реколта има различен баланс, а всеки баланс има различни предпоставки.
Зона на отглеждане: Десният бряг на река Изонцо - Сан Лоренцо.
Почви: Варовикови, чакълести почви върху широк алувиален шелф на 60 метра надморска височина.
Лозя: Средна възраст на лозите - над 25 години.
Винификация: Ферментацията се извършва в 500-литрови Френски дъбови бъчви при...
Lis 2015: Gambero Rosso 3 Bicchieri
Сорт: 40 % Пино гриджо, 30 % шардоне, 30 % совиньон блан
Няма фиксирани проценти от сортовете за този бленд; всяка реколта има различен баланс, а всеки баланс има различни предпоставки.
Зона на отглеждане: Десният бряг на река Изонцо - Сан Лоренцо.
Почви: Варовикови, чакълести почви върху широк алувиален шелф на 60 метра надморска височина.
Лозя: Средна възраст на лозите - над 25 години.
Винификация: Ферментацията се извършва в 500-литрови Френски дъбови бъчви при 22 - 24 ° C, последвана от отлежаване върху фините утайки в същите бъчви в продължение на 11 месеца, с чест батонаж. Виното отлежава в избата в продължение на 12 месеца след бутилирането.
Реколта 2015: Идеална пролет, гореща. Дъждовете бяха доста добре разпределени през сезона: един идеален сезон за класическия модел на вина от Фриули. Вината показват естествената склонност към баланс, финесът преобладава в белите.
Потенциал за отлежаване: 20 години.