Сорт: Мерло, каберне совиньон и каберне фран
Closerie de Fourtet е второто вино на избата Clos Fourtet 1er Grand Cru Classse в Сен Емилион.
Лозя и почви: Лозето е разположено на върха на Сен Емилион, където варовиковите почви предлагат превъзходно дрениране. Това преобладаване на варовик носи неповторима свежест на вината, с минералност и деликатни танини. Резултатите са вина със силна самоличност, която е скъпа за страстните ентусиасти, за тези, които говорят за "Clos Fourtet style". Работим нежно, в едно с природата, която ни заобикаля, за да...
Сорт: Мерло, каберне совиньон и каберне фран
Closerie de Fourtet е второто вино на избата Clos Fourtet 1er Grand Cru Classse в Сен Емилион.
Лозя и почви: Лозето е разположено на върха на Сен Емилион, където варовиковите почви предлагат превъзходно дрениране. Това преобладаване на варовик носи неповторима свежест на вината, с минералност и деликатни танини. Резултатите са вина със силна самоличност, която е скъпа за страстните ентусиасти, за тези, които говорят за "Clos Fourtet style". Работим нежно, в едно с природата, която ни заобикаля, за да поддържаме и подхранваме почвите си.
Вината от Clos Fourtet, Premier и Grand Cru Classé, олицетворяват най-доброто от Saint-Émilion. Гладки, интригуващи и съблазнителни, чистите им естествени аромати са деликатно съчетани в очарователния израз на несравнимия потенциал на нашия тероар. Нашите вина изразяват кулминацията на всичките ни усилия, като се разкриват като времето - живи, развиващи се и зрели.
Характеристика: Съчетава невеоятна ароматна мощност с голяма танинова структура, изпълнена с финес и минералност. Мощно, добре структурирано и балансирано Гран Крю, наслада за сетивата!
Две големи имена стоят зад вината на Шатото:
Стефан Деренонкур
Опит: Самоук и уважаван заради трудолюбието си, Стефан е енергичен и любознателен. Инстинктивен по природа, той се задвижва от желанието да измести границите и да постави под съмнение приетата мъдрост. Стефан не налага своя винарски стил за вината, вместо това, той се гордее със запазването на израза на техния тероар.
Философия: „Обичам да определям потенциала на тероара и да се опитвам да адаптирам винопроизводството, за да изразя тероара максимално.“ Стефан се стреми да прави вина, които да се превърнат в паметници на мястото и времето.
Влияние: Стефан следи отблизо Clos Fourtet през цялата година, по време на периоди на спокойствие, както и периоди на интензивна работа. Той инспектира всеки процес с детайлен поглед, предоставяйки безупречната прецизност на вината.
Жан-Клод Берруе
Опит: Уайнмекър в Château Pétrus в продължение на повече от 40 години, Жан-Клод носи огромен опит и страхотен набор от класически знания. Обучава се в университета в Бордо, под ръководството на революционния енолог и изследовател Емил Пейно.
Философия: „Виното трябва да ви разкаже историята на мястото, от което е дошло.“ Зад тези думи се крие дълбоко смирение, убеждението, че работата на винопроизводителя е второстепенна от тази на природата.
Влияние: Жан-Клод посещава Шатото в решаващи моменти за всяка реколта: по време на прибиране на реколтата, за винификацията и за окончателното блендиране. Достатъчно рядко, за да запази външна, обективна перспектива, но достатъчно често, за да предаде неговата мъдрост на вина на Шатото..
Почви: Варовик и глина.
Описание: Съчетава невеоятна ароматна мощност с голяма танинова структура, изпълнена с финес и минералност. Мощно, добре структурирано и балансирано Гран Крю, наслада за сетивата!