Сорт: Пино Гри
Пино Гри Класик е изцяло сухо и гастрономическо
вино, което разкрива потенциала си на масата, с храна. От всички разновидности на Елзас, пино гри има най-голям потенциал за стареене.
Лозя и Почви: Глинести и варовикови почви, намиращи се сред най-облагодетелстваните парцели в и около Riquewihr.
Винификация: Гроздето се бере ръчно, пренася се в
малки касетки до пресите, които действат на принципа на гравитацията, без
изпомпване или други механични процеси. Мъстта се декантира в
продължение на няколко часа, след което ферментира при контролирана температура...
Сорт: Пино Гри
Пино Гри Класик е изцяло сухо и гастрономическо
вино, което разкрива потенциала си на масата, с храна. От всички разновидности на Елзас, пино гри има най-голям потенциал за стареене.
Лозя и Почви: Глинести и варовикови почви, намиращи се сред най-облагодетелстваните парцели в и около Riquewihr.
Винификация: Гроздето се бере ръчно, пренася се в
малки касетки до пресите, които действат на принципа на гравитацията, без
изпомпване или други механични процеси. Мъстта се декантира в
продължение на няколко часа, след което ферментира при контролирана температура
в бъчви или бетонови съдове (от 18 до 24 ° C). Виното се филтрира леко точно
преди бутилиране, а бутилките отлежават в избите, докато се пуснат за
продажба. Цялата продукция на това вино е затворена с DIAM коркова тапа, без
риск от окисляване.
Описание: Пино Гри Клаисик притежава младежки и интензивен цвят, със зелени и сламено жълти отблясъци. Неговият
добър, ароматен нос е мек, нежен и добре закръглен, в същото време, виното е открито и
изразително, изпълнено със свежест и жизненост. Ясният му и чист аромат
излъчва нотки на жълта праскова, златна ябълка, слива, с деликатен намек за
ликьорис (женско биле), прясно масло, бадем и акациев мед. На небце е меко и копринено
ласкаво, с плодов баланс и елегантни трайни аромати, оставяйки след себе си
прекрасно чувство за освежаване.
Потенциал за
отлежаване:
Може да се консумира
веднага, като младо вино или да отлежава в продължение на 3 години; има перфектен
характер за гастрономия.