Сорт: 100% пино ноар
Винификация: Цялото грозде се смачква с помощта на преса Marmonnier, система за пресоване, която гарантира голямо уважение към характеристиките на гроздето от сорта пино ноар. Marmonnier е известна фамилия в света на виното. През 1835 г. Marmonnier изобретява преса за грозде, която носи неговото име. Тя е известна още като „американската“ преса по търговски причини.
Ръчен гроздобер в средата на август- От сока, който се отделя при пресоването се използва само свободно течащата мъст. Алкохолната ферментация се извършва в резервоари от неръждаема стомана при постоянна...
Сорт: 100% пино ноар
Винификация: Цялото грозде се смачква с помощта на преса Marmonnier, система за пресоване, която гарантира голямо уважение към характеристиките на гроздето от сорта пино ноар. Marmonnier е известна фамилия в света на виното. През 1835 г. Marmonnier изобретява преса за грозде, която носи неговото име. Тя е известна още като „американската“ преса по търговски причини.
Ръчен гроздобер в средата на август- От сока, който се отделя при пресоването се използва само свободно течащата мъст. Алкохолната ферментация се извършва в резервоари от неръждаема стомана при постоянна температура между 16-18°C. Отлежава върху утайките си 36 месеца. Дозаж: 4 гр/л
Описание: Бледорозов цвят. Фин и устойчив перлаж. Виното има елегантен аромат с нотки на къпина и малина. Структурирано вино с продължителен послевкус.
Първа реколта от виното: 2001 г.
Произведени бутилки: 45 000 х 750 мл и 1000 х 1,5 л