Сорт: 100%
Санджовезе
Лозя: Възрастта
на лозите е от 6 до 15 години. Генетичният материал от масалната селекция от
по-старите лозя се използва в новите насаждения.
Винификация: Ферментацията
се провежда при 28-30 ° С. Мацерацията продължава от 12 до 15 дни в стоманени
резервоари с изпомпвания и
обливания при контролирана температура. През февруари-март виното се прехвърля в
средни и големи размери славянски бъчви, тип Botti. Съзрява от 8 до 12 месеца, последвано от най-малко 3
месеца отлежаване в бутилката.
Описание: Рубинено-червен цвят, с фина тоналност и интензитет. Плодов букет на нос...
Сорт: 100%
Санджовезе
Лозя: Възрастта
на лозите е от 6 до 15 години. Генетичният материал от масалната селекция от
по-старите лозя се използва в новите насаждения.
Винификация: Ферментацията
се провежда при 28-30 ° С. Мацерацията продължава от 12 до 15 дни в стоманени
резервоари с изпомпвания и
обливания при контролирана температура. През февруари-март виното се прехвърля в
средни и големи размери славянски бъчви, тип Botti. Съзрява от 8 до 12 месеца, последвано от най-малко 3
месеца отлежаване в бутилката.
Описание: Рубинено-червен цвят, с фина тоналност и интензитет. Плодов букет на нос, с аромати на диви червени горски плодове и нотки
на анасон и сладко ликьориче (женско
биле), добре интегрирани във фините нюанси на подправки. Кадифено усещане в устата, с финал, обвързан с
ароматни плодове и деликатна ванилия.