Сорт: 95 % Карменер и 5% сира
"KAI" означава "растение" в древния Mapudungun език. Първата му реколта е 2005. Виното е създадено с идеята да бъде най-добрият чилийски карменер.
Лозя: Гроздето за KAI 2014 е избрано от най-добрите парцели на нашето Макс V лозе в долината Аконкагуа, засадено с Карменер през 1992 г. и 1993 г. Неговото близост до Тихия океан позволява отглеждането на Карменер с прекрасна концентрация, цвят и текстура. Точните селскостопански практики и ниски добиви, от около 1,5 до 2...
Сорт: 95 % Карменер и 5% сира
"KAI" означава "растение" в древния Mapudungun език. Първата му реколта е 2005. Виното е създадено с идеята да бъде най-добрият чилийски карменер.
Лозя: Гроздето за KAI 2014 е избрано от най-добрите парцели на нашето Макс V лозе в долината Аконкагуа, засадено с Карменер през 1992 г. и 1993 г. Неговото близост до Тихия океан позволява отглеждането на Карменер с прекрасна концентрация, цвят и текстура. Точните селскостопански практики и ниски добиви, от около 1,5 до 2 килограма на едно растение, позволяват добър растеж на гроздето и контролирана жизненост. Гроздето се бере в края на сезона, за да се осигури добър израз на зрялост и плодови аромати.
Почви: Дълбоки почви с алувиален произход с 50 % съдържание на камък, добре дрениран терен.
Винификация: Гроздето за KAI се събира ръчно, преминава през двойно сортиране. Мацерацията на карменера продължава от 20 до 30 дни, а тази на сирата - 16 дни. Веднъж, след като ферментацията и мацерацията са завършени, всеки блок вино отлежава отделно в продължение на максимум две години във френски дъбови бъчви, нови. След този период на отлежаване се създава крайният бленд KAI. След бутилиране виното отлежава в бутилката в продължение на още една година, преди пускането му за продажба на пазара. Въпреки, че всяка реколта е уникална, ние откриваме, че финесът и елегантността най-добре изразяват характера на лозето, като крайната ни цел е да получим баланс и дължината на ароматите.
Описание: "С атрактивен лилаво-червен цвят, KAI разкрива на нос привлекателен пикантен профил с нотки на черен пипер, червен пипер и цветни акценти, всички оформени с нотки на сладки подправки. Неговият интензивен и копринен вход е допълнен с вкусове на пресни плодове. Тялото е с красива елегантност, разкриваща вино с мека, но сериозна текстура, копринени танини, свежа киселинност, която предвижда дълго отлежаване в бутилката."
Francisco Baettig, Chief Winemaker