Сорт: 100 % Шираз
Лозя: Гроздето за La Cumbre е с произход от най-добрите ни парцели със Сира насаждения в нашите Макс Лозя, разположени във вътрешността на долината Аконкагуа, както и от нашите имоти в Аконкагуа Коста ( в близост до Тихоокеанския бряг). Макс лозята притежават разнообразни микроклимати, видове почви, надморски височини и експозиции. Нашето Аконкагуа Коста лозе, намиращо се само на 12 километра от Тихия океан, е чудесен имот, разположен на хълмове. Този имот произвежда Сира с голяма ароматна интензивност, с изобилие от червен плод и висока...
Сорт: 100 % Шираз
Лозя: Гроздето за La Cumbre е с произход от най-добрите ни парцели със Сира насаждения в нашите Макс Лозя, разположени във вътрешността на долината Аконкагуа, както и от нашите имоти в Аконкагуа Коста ( в близост до Тихоокеанския бряг). Макс лозята притежават разнообразни микроклимати, видове почви, надморски височини и експозиции. Нашето Аконкагуа Коста лозе, намиращо се само на 12 километра от Тихия океан, е чудесен имот, разположен на хълмове. Този имот произвежда Сира с голяма ароматна интензивност, с изобилие от червен плод и висока киселинност, придаваща на вината свежест и игривост.
Винификация: Гроздето за La Cumbre е ръчно събирано в прохладните сутрешни часове, двойно-сортирано, почистено, ронкано. Ферментацията на единичните партиди се провежда при 26 ° до 28 ° C, между 6 и 28 дни в съдове от неръждаема стомана. Вината след това отлежават във френски дъбови бъчви, 50 % нови, в продължение на две години, след което финалният бленд La Cumbre се създава. След бутилиране, виното отлежава в бутилка в продължение на още една година, преди да се реализира на пазара.
Реколта 2014: Сезон 2014 бе великолепен за нас. Характеризира се с хладни условия, особено в северните и крайбрежните райони на Чили. Пролетта бе белязана от ниски температури и валежи, концентрирани предимно през октомври. Това презареди почвите и ги снабди с достатъчно вода, за да растат добре лозите. През лятото, условията на отглеждане бяха меки, с изключение на февруари, когато преживяхме по-високи от средните минимални и максимални температури, давайки необходимият тласък на процесът на зреене. Прибирането на реколтата започна по-късно, в сравнение с изминалите години. Благодарение на хладните условия и сухата есен зрялостта напредна бавно и спокойно, което ни позволи да получим ярки червени вина с голяма интензивност на плода, свежест и дълбочина. Елегантност и баланс са ключовите дескрипторите на този сезон, с фини танини, чудесни цветове и дълъг финал за вината. Карменерът се отличава с пикантни нотки и елегантност.
Описание: "Дъллбок рубинено-червен цвят с виолетови искри. Ароматът на това вино показва аромати на боровинков тарт, черна череша, розмарин и лавандула, обгърнати от меки нотки на индийско орехче и ванилия. На небцето е гладко, с изразени червени плодове, като череша и слива. Неговата чувствена текстура е придружена от сладки танини и освежаваща киселинност, придаваща енергия на този чудесен шираз."
Francisco Baettig, Chief Winemaker