Сорт: 100 % Карменер
Лозя и климат: Гроздето за Аконкаагуа Коста Карменер идва от лозето Max V на изба Ерасурис, намиращо се на 560 метра надморско равнище в долината Аконкагуа. Лозята са засадени през 1992 г. В района преобладава средиземноморски климат, който се характеризира с дълъг сух сезон и валежи, концентрирани през зимата. Летните дни са умерено топли и охлаждани от нежни ветрове, които навлизат в долината откъм Тихия океан.
Почви: Това лозе има дълбоки почви с алувиален произход, с глинеста до песъчливо-глинеста почвена текстура и 50 % съдържание на...
Сорт: 100 % Карменер
Лозя и климат: Гроздето за Аконкаагуа Коста Карменер идва от лозето Max V на изба Ерасурис, намиращо се на 560 метра надморско равнище в долината Аконкагуа. Лозята са засадени през 1992 г. В района преобладава средиземноморски климат, който се характеризира с дълъг сух сезон и валежи, концентрирани през зимата. Летните дни са умерено топли и охлаждани от нежни ветрове, които навлизат в долината откъм Тихия океан.
Почви: Това лозе има дълбоки почви с алувиален произход, с глинеста до песъчливо-глинеста почвена текстура и 50 % съдържание на камъни, което води до добър дренаж.
Винификация: Гроздето се събрира, подлага се на двойно сортиране, след което се ронка. Мъстта ферметира в неръждаеми иноксови съдове при 24 - 28 градуса С, с регулярно аериране за подпомагане за реактивиране на танините и екстракция на цвета. След което отлежава във френски дъбови бъчви, 28 % от които са нови. Преминава малолактична ферментация в бъчвите, и отлежава общо 14 месеца.
Описание: Аконкагуа Алто Карменер показва интензивен черешово-червен цвят. Носът доставя аромати на графит, печено кафе на зърна, мек карамел, карамфил и черен пипер. Има и нотки на смокини и череши, които дават по-голяма привлекателност на виното. В съответствие с носа, небцето разкрива нотки на червен пипер, смокини и череши. С намеци за кафе, шоколад и карамфил, плюс мек маслен намек. Меко, закръглено, средно тяло, с елегантни и много приятелски танини и меко усещане в устата.