Сорт: Темпранийо /тинто фино/
La Felisa е органично вино, направено от органично грозде, което поддържа всички полезни качества на червеното вино, като танини, антоцианини и антиоксиданти. La Felisa е първото органично вино на изба Емилио Моро и е без добавени сулфити.
Реколта 2016: Хладните температури от началото на пролетта и обилните дъждове леко забавиха растежа на лозето. Тези дъждове ще имат голямо значение за остатъка от вегетативния цикъл на лозата. След пролетта дойде лятото с температури малко по-високи от нормалните. Септември обаче беше особено сух. Въпреки това...
Сорт: Темпранийо /тинто фино/
La Felisa е органично вино, направено от органично грозде, което поддържа всички полезни качества на червеното вино, като танини, антоцианини и антиоксиданти. La Felisa е първото органично вино на изба Емилио Моро и е без добавени сулфити.
Реколта 2016: Хладните температури от началото на пролетта и обилните дъждове леко забавиха растежа на лозето. Тези дъждове ще имат голямо значение за остатъка от вегетативния цикъл на лозата. След пролетта дойде лятото с температури малко по-високи от нормалните. Септември обаче беше особено сух. Въпреки това, водните запаси на почвата, натрупани по-рано през зимата и пролетта, се оказаха достатъчни, за да се поддържа оптимална влага за лозите. Резултатът е изобилна, балансирана реколта с голяма зрялост.
Лозя: Произвежда се с грозде от лозя на възраст между 15 и 25 години.
Описание: Отначало се подчертава плътността на цвета, много дълбокият слой и зрелият черешово-червен цвят, много ярък. В носа доминират аромати на фино червено вино в неговата най-чиста и основна версия, с намеци от черни плодове, виолетки и ликьорис. Усещат се сладкарски нотки като карамел и ванилия. В устата е интензивно, с подчертан, но зрял танин и дълъг послевкус.