Сорт: Годейо
Климат: Климатът в района на Bierzo като цяло е по-мек от континенталния средиземноморски климат на останалата част от провинция Леон, изложена на Атлантическото влияние. Средногодишното количество на валежите е почти 730 mm между Галисия и Северното плато, а средната температура от 12,3 градуса С е относително висока; с други думи, леки средиземноморски лета, със средно под или около 22 градуса С в най-горещите месеци, но над 10 градуса С в продължение на повече от четири месеца.
Почви: Планинските почви са смес от фини елементи, кварцити, шистови плочи...
Сорт: Годейо
Климат: Климатът в района на Bierzo като цяло е по-мек от континенталния средиземноморски климат на останалата част от провинция Леон, изложена на Атлантическото влияние. Средногодишното количество на валежите е почти 730 mm между Галисия и Северното плато, а средната температура от 12,3 градуса С е относително висока; с други думи, леки средиземноморски лета, със средно под или около 22 градуса С в най-горещите месеци, но над 10 градуса С в продължение на повече от четири месеца.
Почви: Планинските почви са смес от фини елементи, кварцити, шистови плочи. В района на Bierzo лозята са засадени главно върху влажна кафеникава почва, слабо киселинна и следователно с липса на карбонати, типични за влажния климат. Факторите за качество са определят от засаждане върху склоновете с малък наклон, където лозите са разположени в близост до реки или засаждане на лозите върху много ясно изразени склонове и на надморска височина между 450 до 1000 м.
Винификация: Ферментира при контролирана температура в 2500 литрови "fudres" последвано от стареене върху утайките в същите фудри в продължение на 8 месеца, време, необходимо на виното, за да постигне крайната си заобленост.
Характеристика: Цветът е бледо златист, чист и светъл. Носът е чист, изразява костилкови плодове, фини цитрусови аромати и бели цветя.
Леките препечени нотки придават сложност на ароматния профил на виното. На небцето е свежо и ярко, с добра тежест.