Сорт: Гарганега и шардоне
Дзенато Соаве Класико DOC се произвежда в провинция Верона, в местностите Soave и Monteforte, и е бленд от 70% гарганега и 30% шардоне.
Лозя: Лозята са разположени между Soave и Monteforte, с южно и югоизточно изложение.
Винификация: Гроздоберът е ръчен. Сортът гарганега се събира през първите петнадесет дни на октомври, а шардонето - през първите десет дни на септември. Следва нежно пресоване и ферментация в стоманени съдове, при контролирана температура от 18 до 20 ° С.
Описание: С бледо жълт цвят, със зеленикави отблясъци...
Сорт: Гарганега и шардоне
Дзенато Соаве Класико DOC се произвежда в провинция Верона, в местностите Soave и Monteforte, и е бленд от 70% гарганега и 30% шардоне.
Лозя: Лозята са разположени между Soave и Monteforte, с южно и югоизточно изложение.
Винификация: Гроздоберът е ръчен. Сортът гарганега се събира през първите петнадесет дни на октомври, а шардонето - през първите десет дни на септември. Следва нежно пресоване и ферментация в стоманени съдове, при контролирана температура от 18 до 20 ° С.
Описание: С бледо жълт цвят, със зеленикави отблясъци. Букетът е интензивен, но и деликатен. Вкусът е сух, средно плътен и леко ароматен.