Сорт: Корвина, рондинела и озелета.
Лозя: Лозята са разположени в класическата зона Valpolicella, в община Sant'Ambrogio, земя пълна с традиции, добре позната с винената си култура. Sant'Ambrogio di Valpolicella е хълмиста зона с югоизточно изложениe, разположена на 300 - 350 м. надморска височина. Средната възраст на лозята е 20 години.
Почви: Варовикови и моренови почви, богати на скални фрагменти.
Винификация: Реколтата се събира през първите десет дни на месец октомври, след което се селектира. Амароне се произвежда по метода "апасименто".Гроздето се оставя да изсъхне в продължение...
Сорт: Корвина, рондинела и озелета.
Лозя: Лозята са разположени в класическата зона Valpolicella, в община Sant'Ambrogio, земя пълна с традиции, добре позната с винената си култура. Sant'Ambrogio di Valpolicella е хълмиста зона с югоизточно изложениe, разположена на 300 - 350 м. надморска височина. Средната възраст на лозята е 20 години.
Почви: Варовикови и моренови почви, богати на скални фрагменти.
Винификация: Реколтата се събира през първите десет дни на месец октомври, след което се селектира. Амароне се произвежда по метода "апасименто".Гроздето се оставя да изсъхне в продължение на 3-4 месеца в малки отворени касетки (гроздовете се подреждат само на един слой), добре раздалечени, за да се позволи добра циркулация на въздуха. Пресоването на виното е през януари, с предварително накисване на ципите в мъстта. При контакт с ципите ферментацията продължава от 15 до 20 дни, след което виното отлежава в 75 хл. Славенски дъбови бъчви в продължение на 48 месеца. Следва отлежаване в бутилка в продължене на 1 година, преди да бъде пуснато за продажба на пазара.
Описание: Цветът е дълбок рубиненочервен, развива се в гранатово червен. Носът е изключително интензивен, с пикантен букет на сушени плодове и богати аромати. Вкусът е добре структуриран. Величествено вино.
Препоръчваме: Отворете бутилката поне един час, преди сервиране.