Сорт: Кариканте
Диалог с изкуството: богиня-вулкан се откроява на етикета Etna Bianco Sul Vulcano. Интензивните цветове - червено, жълто, преливащи се в черно, са тези от най-активния вулкан в Европа. Древно, мощно и женско божество: планината, както Етна е наричана от местните. Sul Vulcano е признание за любов: чисто вино с подчертана минералност, която ви кара да дишате енергията на това уникално място, разположено в центъра на Средиземно море.
Почви и лозя: Източна Сицилия, северната част на Етна. Надморска височина от 700 до 750 м...
Сорт: Кариканте
Диалог с изкуството: богиня-вулкан се откроява на етикета Etna Bianco Sul Vulcano. Интензивните цветове - червено, жълто, преливащи се в черно, са тези от най-активния вулкан в Европа. Древно, мощно и женско божество: планината, както Етна е наричана от местните. Sul Vulcano е признание за любов: чисто вино с подчертана минералност, която ви кара да дишате енергията на това уникално място, разположено в центъра на Средиземно море.
Почви и лозя: Източна Сицилия, северната част на Етна. Надморска височина от 700 до 750 м. Пясъчна текстура вулканични почви. Дълбока, богата на минерали, вулканичната почва позволява силен растеж на корените. Областта на север от вулкана се характеризира с валежи, по-ниски от средните за останалите склонове на Етна. Лятото е прохладно, характеризира се със силни температурни амплитуди между деня и нощта.
Винификация: Ръчен гроздобер. Внимателен подбор на гроздето в лозето. Ферментация в неръждаема съдове при температура 14-16 ° C. Отлежаване частично в резервоари и във френски дъб (втори и трети употреба барици) в продължение на 10 месеца и след това поне 9 месеца в бутилката.
Характеристика: Sul Vulcano 2019 е със сламено жълт цвят със златисти отблясъци. Носът има изискан плодов букет на златна ябълка с нежни нотки на цитруси и средиземноморски билки, последвани от минерални нотки на кремък. На небцето е изпълващо, свежо и пикантно, характеризиращо се с подчертана минералност и устойчивост. Вино, което показва голяма елегантност и сложност.
Отлежаване: Повече от 5 години
Първа реколта: 2016