Сорт: 100% Шардоне
Диалот с изкуството: Габриела Рало (основател на Donnafugata, със съпруга си Джакомо) е пожелала да „избяга“ и да започне нов живот, преминавайки от изкуствата към земята. Габриела е жена с вятър в косата, която никога не е в покой. Габриела изобретява La Fuga, етикет, който не само внушава движение, но също от него струи усещане за слънце и земя.
Лозя и почви: Югозападна Сицилия, имението Contessa Entellina. Надморска височина на лозите от 200 до 300 м височина, с хълмиста орография, глинести ...
Сорт: 100% Шардоне
Диалот с изкуството: Габриела Рало (основател на Donnafugata, със съпруга си Джакомо) е пожелала да „избяга“ и да започне нов живот, преминавайки от изкуствата към земята. Габриела е жена с вятър в косата, която никога не е в покой. Габриела изобретява La Fuga, етикет, който не само внушава движение, но също от него струи усещане за слънце и земя.
Лозя и почви: Югозападна Сицилия, имението Contessa Entellina. Надморска височина на лозите от 200 до 300 м височина, с хълмиста орография, глинести почви със субалкална реакция (рН 7,5 до 7,9), богати на хранителни елементи (калий, магнезий, калций, желязо, манган, цинк) и общ варовик от 20 до 35%.
Климат: Мека зима с малко валежи. Топло, сухо, проветриво лято. Съществени разлики между дневните и нощните температури.
Винификация: Прибирането на реколтата на Шардоне Ла Фуга, което се провежда през август, се извършва при зазоряване, това е технически избор за запазване на качеството на гроздето по време на транспортиране от лозето до избата. Целта е подобряване на ароматните качества по време на фазата на пресоване. Ферментацията е в неръждаема стомана, при температура между 14-16°C . Отлежаване в резервоари, върху благородната му утайка в продължение на пет месеца и най-малко три месеца в бутилка, преди да бъде реализирано на пазара.
Описание: La Fuga е с ярък сламеножълт цвят. Предлага ароматен букет с нотки на тропически плодове (ананас) и цитрусова кора едновременно, с деликатни нотки на бели цветя. В устата е пикантно и свежо, с приятен свеж финал.
Препоръки за сернвиране: Сервирайте го в чаша с форма на лале със среден размер; отворете преди сервиране; отлично при 10-12°C .