Сорт: Небиоло
Лозя: На изток от центъра на Monforte е хълмът Ginestra, където сортът небиоло, винаги ползван за създаването на уникални вина, властва. Над 450 м надморска височина, един от най-високите хълмове с лозя с небиоло. Лозе с безброй аспекти с неговите различни южни и югоизточни склонове. След закупуването му през 1982 г. (5,50 ха) в Крю Зоната Ginestra.)Доменико Клерико произвежда първата си реколта Ciabot Mentin Barolo, и създава вино, което се е превърнало в "a must" , както сред консуматорите на вино, така и сред винопроизводителите...
Сорт: Небиоло
Лозя: На изток от центъра на Monforte е хълмът Ginestra, където сортът небиоло, винаги ползван за създаването на уникални вина, властва. Над 450 м надморска височина, един от най-високите хълмове с лозя с небиоло. Лозе с безброй аспекти с неговите различни южни и югоизточни склонове. След закупуването му през 1982 г. (5,50 ха) в Крю Зоната Ginestra.)Доменико Клерико произвежда първата си реколта Ciabot Mentin Barolo, и създава вино, което се е превърнало в "a must" , както сред консуматорите на вино, така и сред винопроизводителите! Средна възраст на лозите: по-старите лози са засадени между 1965 и 1970.
Винификация: Ръчен гроздобер, който стартира след средата на октомври Мацерация с ципите в ротор-ферментор в продължение на 20 - 30 дни. Отлежава от 24 до 30 месеца във Френски дъбови бъчви (80 % нови и 20 % използвани веднъж).