Сорт: 90% сира и 10% гренаш
Винификация: Цялото събрано грозде се почиства от чепките. Ферментацията и мацерацията протичат в затворени съдове в продължение на приблизително 15 дни. Температурата на ферментация е контролирана между 28 и 30 градуса С. Малолактичната ферментация се извършва в цистерни от неръждаема стомана. Преди бутилиране, виното стои в иноксови съдове, за да запази плодовите си аромати. Сент Есприт кюве се бутилира след блендиране и лека филтрация, след 8 мсеца отлежаване..
Описание: Дълбокият цвят на Делас Кот дю Рон Руж има оттенъци на синя слива. Носът е...
Сорт: 90% сира и 10% гренаш
Винификация: Цялото събрано грозде се почиства от чепките. Ферментацията и мацерацията протичат в затворени съдове в продължение на приблизително 15 дни. Температурата на ферментация е контролирана между 28 и 30 градуса С. Малолактичната ферментация се извършва в цистерни от неръждаема стомана. Преди бутилиране, виното стои в иноксови съдове, за да запази плодовите си аромати. Сент Есприт кюве се бутилира след блендиране и лека филтрация, след 8 мсеца отлежаване..
Описание: Дълбокият цвят на Делас Кот дю Рон Руж има оттенъци на синя слива. Носът е на класическа сира, с горски плодове, виолетки, ликьорис (женско биле) и подправки. Притежава плътен, заоблен вкус с деликатни танини.