Сорт: 100 % Вионие
Лозя:
Лозята на Кондрю обхващат три департамента: Рона, Лоара и Ардеш,
разположени на десният бряг на река Рона. Тези лозя често са били жертва
на историята и почти изчезват поради няколко причини - първо, по време
на варварските нашествия, после през 17-ти и 18-ти век, и най-скоро, в
края на 19 век, когато филоксерата заразява лозята. Гроздето идва
изключително от лозята "Clos Boucher", които се радват на южно
изложение.
Почви: Гранитни склонове, извисяващи
се над реката - наклонът към земята е твърде стръмен, за да се даде...
Сорт: 100 % Вионие
Лозя:
Лозята на Кондрю обхващат три департамента: Рона, Лоара и Ардеш,
разположени на десният бряг на река Рона. Тези лозя често са били жертва
на историята и почти изчезват поради няколко причини - първо, по време
на варварските нашествия, после през 17-ти и 18-ти век, и най-скоро, в
края на 19 век, когато филоксерата заразява лозята. Гроздето идва
изключително от лозята "Clos Boucher", които се радват на южно
изложение.
Почви: Гранитни склонове, извисяващи
се над реката - наклонът към земята е твърде стръмен, за да се даде
възможност на механизирано бране
Климат: Умерено-континентален, горещо и сухо лято, редовни валежи през останалите сезони.
Винификация:
Мъстта ферментира в дъбови бъчви, от които не повече от 20% са нови.
Виното се оставя да отлежава върху утайката си в продължение на почти 6
месеца. То претърпява периодично разбъркване до края на малолактичната
ферментация в дъб и след това, леко се филтрира, преди бутилиране.
Описание:
Кондрю Кло Буше е със светло златист цвят. На нос е с дълбоки аромати,
които напомнят на екзотични плодове и праскова. Много концентрирано
вино, което възпроизвежда маса от интензивни, зрели аромати на небце.
Неговата гладка текстура е подчертана от леко докосване на дъб, което му
придава допълнително измерение и отличителен характер.
Произведено количество:
Кондрю Кло Буше се произвежда само в най-добрите години, и в
количества, които умишлено са ограничени до 6500 – 7000 бутилки годишно.