Сорт: Сира (с допълнение до 15 % на Марсан или Русан, в завсимост от реколтата)
Лозя: Лозето, от което идва Ермитаж Ле Бесар, се простира над 3 общини в департамента Drôme: Tain l'Hermitage, Crozes-Hermitage and Larnage. Площта на лозето достига 134 хектара / 331 акра, с годишно производство от 3,635 хектолитра. Оторизираният максимален добив е 40 хектолитра /хектар. Гроздето за това кюве идва изключително от най-стария парцел в прочутата местност "Les Bessards", в сърцето на склоновете на Hermitage. Това вино се произвежда само...
Сорт: Сира (с допълнение до 15 % на Марсан или Русан, в завсимост от реколтата)
Лозя: Лозето, от което идва Ермитаж Ле Бесар, се простира над 3 общини в департамента Drôme: Tain l'Hermitage, Crozes-Hermitage and Larnage. Площта на лозето достига 134 хектара / 331 акра, с годишно производство от 3,635 хектолитра. Оторизираният максимален добив е 40 хектолитра /хектар. Гроздето за това кюве идва изключително от най-стария парцел в прочутата местност "Les Bessards", в сърцето на склоновете на Hermitage. Това вино се произвежда само от най-добрите реколти, а продукцията е съзнателно ограничена до 6000 бутилки (75 cl) годишно.
Почви: Почвите са комбинация от гранит с алувиални депозити и Плиоценски мертел. Това разнообразие обяснява многобройните имена, дадени на различните лозя в рамките на наименованието: Bessards, Greffieux, Méal, Roucoule, Beaumes и др. Лозята са защитени от северните ветрове, склоновете са добре изложени на слънце, обърнати на юг.
Винификация: Гроздоберът на "Les Bessards" е изцяло на ръка и започва, когато гроздето показва оптимално узряване. Ферментацията се извършва в традиционни резервоари с отворен капак, 2 дни след пре-ферментационния контакт с ципите при хладни температури. Ферментацията продължава при контролирани температури от 28 ° C до 30 ° C. Общият период на мацерация е до 20 дни. Зреенето трае между 12 и 14 месеца в нови дъбови бъчви или бъчви, в които вече е отлежавало 1 вино.
Описание: Брилянтно вино с дълбок червен нюанс и много дълбочина. Носът показва страхотен клас, с меки аромати на къпини и виолетки. Ермитаж "Les Bessards" показва изобилие от концентрация на плодове. Това вино има особено гъста и богата танинова структура и е с изключително добър баланс.
Препоръчваме: Бутилката трябва да се отвори от 1 до 3 часа преди пиене. Това вино се нуждае от най-малко 3 години отлежаване, преди да може да изрази своята сложност. Преди да се сервира виното трябва да бъде декантирано.