Сорт: 100 % Сира
Делас Ермитаж Руж Домейн де Турет е бленд от 3 различни тероара в Северна Рона - L'Ermite, Le Sabot и фамозния парцел - Les Bessards. Гроздето за това кюве се събира ръчно, според подходящата зрялост на всеки плот.
Почви: Комбинация от гранит с алувиални кватернерни делта депозити, и, от източната страна, плиоценска глина. Това разнообразие обяснява многобройните различни имена, дадени на лозарските парцели в рамките на наименованието: Bessards, Greffieux, Roucoule, Beaumes и др.
Климат: Мезо-климатът осигурява подслон от северните ветрове, където по-голямата част от склоновете...
Сорт: 100 % Сира
Делас Ермитаж Руж Домейн де Турет е бленд от 3 различни тероара в Северна Рона - L'Ermite, Le Sabot и фамозния парцел - Les Bessards. Гроздето за това кюве се събира ръчно, според подходящата зрялост на всеки плот.
Почви: Комбинация от гранит с алувиални кватернерни делта депозити, и, от източната страна, плиоценска глина. Това разнообразие обяснява многобройните различни имена, дадени на лозарските парцели в рамките на наименованието: Bessards, Greffieux, Roucoule, Beaumes и др.
Климат: Мезо-климатът осигурява подслон от северните ветрове, където по-голямата част от склоновете са добре експонирани, с лице на юг.
Винификация: Ферментацията се провежда по традиционен начин – в отворени бетонови съдове, след двудневен пре-фермантационен контакт с ципите на гроздето при ниска температура. Мацерацията продължава при контролирана температура между 28 и 30 градуса С. Ежедневно изпомпване и разбъркване в продължение на 10 дни, с цялостен период на мацерация до 20 дни. След настойването и пресирането, се провежда малолактична ферментация в дъбови бъчви. Отлежаването продължава между 14 и 16 месеца в дъбови бъчви, които вече са били използвани в продължение на 1 - 3 години. 9 % от бъчвите, използвани за отлежването, са нови.
Описание: Цветът показва брилянтни, червени отблясъци. Носът е мощен и комплексен, изразяващ черни горски плодове, пушек, подправки, кожа и черни маслини. На небце виното е стегнато, но нежно, с плътно преплетена танинова структура, критерий за вина с голям потенциал за отлежаване.
Препоръчва се: Бутилката да се отвори между 1 и 3 часа преди дегустация.