По времето на Цистерцианският орден около Мьорсо са се произвеждали изключителни бели вина. Лозята датират от 1098 г.- годината, през която е основано и абадството на Cîteaux. Тогава на монасите са дадени лозя и те бързо развиват техния прекрасен потенциал. Това се случва и с лозето на Le Porusot. Bouchard Père & Fils притежава 44 ара/4,4 дка от това наименование, разположено между Bouchères на север и Genévrières на юг.
Сорт: Шардоне
Винификация: Беритба е ръчна, в малки каси по 13 кг. Внимателно ръчно...
По времето на Цистерцианският орден около Мьорсо са се произвеждали изключителни бели вина. Лозята датират от 1098 г.- годината, през която е основано и абадството на Cîteaux. Тогава на монасите са дадени лозя и те бързо развиват техния прекрасен потенциал. Това се случва и с лозето на Le Porusot. Bouchard Père & Fils притежава 44 ара/4,4 дка от това наименование, разположено между Bouchères на север и Genévrières на юг.
Сорт: Шардоне
Винификация: Беритба е ръчна, в малки каси по 13 кг. Внимателно ръчно сортиране
на всеки грозд. Пресоването
протича в две фази: отделяне на първия сок, след това пресоване на двучасови
цикли. Ферментацията протича от 9 до 10 месеца във френски дъб /до 15% нов дъб/, в зависимост от
реколтата и от 3 до 4 месеца в неръждаема стомана.
Отлежаване:
Избите на бастионите на древния Château de Beaune предлагат естествени условия, които са перфектно адаптирани към отлежаването на Premiers Crus вината.
Описание: Елегантен
нос с интензивни нотки на бели плодове и сухи цветя. Заоблеността на това вино е
подплатена от фина минерална основа. Добър потенциал за стареене.
Потенциал за отлежаване: 5 до 7 години може и повече