Сорт: Шардоне
Лозя: Това престижно наименование е класифицирано като "Tête de cuvée" още през 1855 г. от д-р Lavalle в известната му книга "Histoire et Statistiques de la Vigne et des Grands Vins de la Côte-d'Or". По това време, термините Прьомие Crus и Гран Крю все още не се използват. Бушар Пере и Фис притежава 2.65 хектара от Meursault Genevrières, често първото Шардоне в имота им, с което започва гроздобера. Изложението на парцела е изток-югоизток.
Почви: Чакъл с глина и варовик, със следи от желязо.
Винификация: Ръчно бране...
Сорт: Шардоне
Лозя: Това престижно наименование е класифицирано като "Tête de cuvée" още през 1855 г. от д-р Lavalle в известната му книга "Histoire et Statistiques de la Vigne et des Grands Vins de la Côte-d'Or". По това време, термините Прьомие Crus и Гран Крю все още не се използват. Бушар Пере и Фис притежава 2.65 хектара от Meursault Genevrières, често първото Шардоне в имота им, с което започва гроздобера. Изложението на парцела е изток-югоизток.
Почви: Чакъл с глина и варовик, със следи от желязо.
Винификация: Ръчно бране, в малки, 13 килограмови касетки. Внимателно ръчно сортиране на всяко зърно. Пресоването се извършва на две фази: евакуация на първия сок, След това - пресоване на двучасови цикли. Зреене на виното от 9 до 10 месеца във френски дъб, до 15% нов, и 3 до 4 месеца в съдове от неръждаема стомана. Отлежава в избите на древното Chateau du Beaune при естествени условия, перфектни за бавно стареене на Premiers Crus вината.
Описание:Тънък букет от плодове и цветя, съчетан с препечени нотки. Плътно, но рафинирано, без ни най-малка тежест и с жизненост, характерна за Genevrières. Щедро вино.
Потенциал за отлежаване: от 7 години и повече, в зависимост от начина на съхранение.