Сорт: Пино ноар
Бушар Пер е Фис е произвежда кювето Бон дю Шато от 1907 г. Бленд от няколко Premier Cru лозя, винифицирани поотделно, това вино демонстрира различни аспекти на тероара на Бон. Бон дю Шато Руж идва от 17 Premier Cru лозя от Бон, избрани заради техните взаимнодопълващи се качества: Aigrots, Avaux, Bas des Teurons, Belissands, Boucherottes, Bressandes, Cent Vignes, Champs Pimonts, Clos du Roi, A l'Ecu, En Genêts, Grèves, Pertuisots, Reversées, Seurey, Sizies and Toussaints.
Почви: Каменист мергелен варовик.
Винификация: Ръчно бране в малки касетки, след...
Сорт: Пино ноар
Бушар Пер е Фис е произвежда кювето Бон дю Шато от 1907 г. Бленд от няколко Premier Cru лозя, винифицирани поотделно, това вино демонстрира различни аспекти на тероара на Бон. Бон дю Шато Руж идва от 17 Premier Cru лозя от Бон, избрани заради техните взаимнодопълващи се качества: Aigrots, Avaux, Bas des Teurons, Belissands, Boucherottes, Bressandes, Cent Vignes, Champs Pimonts, Clos du Roi, A l'Ecu, En Genêts, Grèves, Pertuisots, Reversées, Seurey, Sizies and Toussaints.
Почви: Каменист мергелен варовик.
Винификация: Ръчно бране в малки касетки, след което се прилага безкомпромисно сортиране на гроздето. ферментацията се провежда в малки съдове; внимателното пресоване на гроздето осигурява оптимална винификация. В зависимост от профила на реколтата, винената ферментация продължава от 12 до 15 дни, съзряването се провежда в продължение на 10 до 18 месеца във френски дъбови бъчви, от 60 % до 85% нови.
Описание: С чудесен, много ароматен нос. Това хармонично, добре структурирано вино притежава типичната мекота на вината Прьомие Крю от Бон.
Потенциал за отлежаване: от 5 до 7 години и повече при подходящо съхраняване.