Сорт: Глера и пино ноар
Лозя: Разположени в сърцето на Collio Goriziano.
Винификация: След мека преса, пино ноар
остава няколко часа в контакт с кожите му. Тогава
след ферментацията създаваме крайната смес
преди референтация в автоклав при 16°-
18° контролирана температура.
Характерисики: Ярък бледорозов цвят
с фини мехурчета. Интензивен и ароматен нос,
със свежи плодови аромати на круша, червена ябълка,
нар, нотка на
рози. Просеко със средно до пълно тяло, освежаващо
и кремообразно на вкус с фин перлаж.
Препоръки за сервиране: Изключително приятно вино, много...
Сорт: Глера и пино ноар
Лозя: Разположени в сърцето на Collio Goriziano.
Винификация: След мека преса, пино ноар
остава няколко часа в контакт с кожите му. Тогава
след ферментацията създаваме крайната смес
преди референтация в автоклав при 16°-
18° контролирана температура.
Характерисики: Ярък бледорозов цвят
с фини мехурчета. Интензивен и ароматен нос,
със свежи плодови аромати на круша, червена ябълка,
нар, нотка на
рози. Просеко със средно до пълно тяло, освежаващо
и кремообразно на вкус с фин перлаж.
Препоръки за сервиране: Изключително приятно вино, много
освежаващо и с нотка сладост. Перфектен спътник, когато споделяте различни антипасти или предястия. Много добре се съчетава с
морски дарове и миди.