Сорт: Совиньон блан
Винификация: След нежна преса мъстта се декантира в продължение на 24 часа при фиксирана температура от 10°C, след което започва ферментацията във вани от неръждаема стомана в продължение на 15 дни при контролирана температура между 16°-18°.
Характеристика: Блед лимонов цвят със зеленикави отблясъци. На нос е доста интензивно и сложно с тревисти нотки, кора от лайм, маракуя, бели цветя, бъз и чемшир. На небцето е елегантно, освежаващо и минерално. Много дълъг и приятен завършек с всички вкусове, уловени като аромати в носа, както и с нотка на индийско...
Сорт: Совиньон блан
Винификация: След нежна преса мъстта се декантира в продължение на 24 часа при фиксирана температура от 10°C, след което започва ферментацията във вани от неръждаема стомана в продължение на 15 дни при контролирана температура между 16°-18°.
Характеристика: Блед лимонов цвят със зеленикави отблясъци. На нос е доста интензивно и сложно с тревисти нотки, кора от лайм, маракуя, бели цветя, бъз и чемшир. На небцето е елегантно, освежаващо и минерално. Много дълъг и приятен завършек с всички вкусове, уловени като аромати в носа, както и с нотка на индийско орехче и цариградско грозде.