Сорт: Совиньон Блан
Винификация: След нежна преса мъстта се декантира в продължение на 24 часа при фиксирана температура от 10°C, след което започва ферментацията във вани от неръждаема стомана в продължение на15 дни при контролирана температура между 16°-18°.
Характеристика: Бледо лимонов цвят със зеленикави отблясъци. На носа е доста интензивно и сложно с тревисти нотки, кора от лайм, маракуя, бяло цвете, бъз и чемшир. На небцето е елегантно, освежаващо и минерално. Много дълъг и приятен завършек с всички вкусове, уловени като аромати в носа, както и с нотка на индийско орехче...
Сорт: Совиньон Блан
Винификация: След нежна преса мъстта се декантира в продължение на 24 часа при фиксирана температура от 10°C, след което започва ферментацията във вани от неръждаема стомана в продължение на15 дни при контролирана температура между 16°-18°.
Характеристика: Бледо лимонов цвят със зеленикави отблясъци. На носа е доста интензивно и сложно с тревисти нотки, кора от лайм, маракуя, бяло цвете, бъз и чемшир. На небцето е елегантно, освежаващо и минерално. Много дълъг и приятен завършек с всички вкусове, уловени като аромати в носа, както и с нотка на индийско орехче и цариградско грозде.