Сорт: 85% корвина, 10% рондинела, 5% озелета
Лозя: Разположени са в Sant'Ambrogio di Valpolicella, на хълмовете на Класическата зона за производство на Валполичела, на 250 - 300 м. надморска височина. Средна възраст на лозята е между 10 - 15 години. Югоизточно и югозападно изложение.
Винификация: Това вино е тясно свързано с най-голямото вино на областта Валполичела: Амаронe. Ръчен гроздобер, който се провежда през първата и втората десетдневка на октомври. Гроздето се ронка и преминава процеса на мацерация във ферментатори от неръждаема стомана в продължение на 10-12 дни. След...
Сорт: 85% корвина, 10% рондинела, 5% озелета
Лозя: Разположени са в Sant'Ambrogio di Valpolicella, на хълмовете на Класическата зона за производство на Валполичела, на 250 - 300 м. надморска височина. Средна възраст на лозята е между 10 - 15 години. Югоизточно и югозападно изложение.
Винификация: Това вино е тясно свързано с най-голямото вино на областта Валполичела: Амаронe. Ръчен гроздобер, който се провежда през първата и втората десетдневка на октомври. Гроздето се ронка и преминава процеса на мацерация във ферментатори от неръждаема стомана в продължение на 10-12 дни. След като алкохолната ферментация приключи, новото вино се отделя от ципите чрез леко пресоване и се запазва в цистерни от неръждаема стомана до януари. В този момент виното Валполичела преминава и престоява върху изсушеното пресовано грозде, от което се прави виното Амароне за период от 7- 8 дни при контролирана температура между 25 - 28 ° C. Започва втора алкохолна ферментация, която увеличава алкохолното съдържание и виното става богато на цвят, букет и тяло. Това е т.нар. метод Рипасо. Виното след това отлежава 18 месеца в дъбови бъчви и в продължение на няколко месеца - в бутилки, съхранявани при контролирана температура.
Описание: Дълбок рубиненочервен цвят. Интензивен букет, елегантен и упорит, с нотки на черна череша и слива. Хармоничен и кадифен вкус, с добра структура.