Сорт маслини: Ночелара Етнеа
Арт и Зехтин: Отглеждането на маслини в Сицилия може да се похвали с хилядолетна традиция. В красивите пейзажи здравите, усукани стволове, вековни и все още продуктивни, стоят величествено сред младите маслинови дръвчета. Milleanni е роден тук, сред вечни ухания и аромати, носени от вятъра докато играе сред листата на една от многото женствени фигури на Донауфугата. Жена - маслина, символ на спокойствие и благополучие.
Зона на отглеждане: Зехтинът, произведен от сорта Nocellara Etnea, идва от маслиновите горички на избата, разположени в източна Сицилия...
Сорт маслини: Ночелара Етнеа
Арт и Зехтин: Отглеждането на маслини в Сицилия може да се похвали с хилядолетна традиция. В красивите пейзажи здравите, усукани стволове, вековни и все още продуктивни, стоят величествено сред младите маслинови дръвчета. Milleanni е роден тук, сред вечни ухания и аромати, носени от вятъра докато играе сред листата на една от многото женствени фигури на Донауфугата. Жена - маслина, символ на спокойствие и благополучие.
Зона на отглеждане: Зехтинът, произведен от сорта Nocellara Etnea, идва от маслиновите горички на избата, разположени в източна Сицилия, от северната част на Етна, които Donnafugata работят от 2016 г.
Прибиране на реколтата: Събирането на маслините се извършва, когато натрупването на полифенолни вещества е на най-високо ниво, в началото на ноември. Ръчно бране на маслините, култивирани върху вулканични терени с тераси от сухи каменни стени.
Методи на екстракция: Смилане непосредствено след прибиране на реколтата, чрез система за студено извличане в непрекъснат цикъл, при която се извършва стъпка на смесване на маслиновата паста за улесняване на отделянето на маслото, в контролирана атмосфера, което позволява най-добро запазване на ароматните компоненти.
Характеристика: Nocellara Etnea е интензивно и хармонично едносортово масло от Етна. Плодово и елегантно, характеризиращо се с аромати на окосена
трева и артишок. Хармоничният баланс между горчиво и пикантно прави това
масло особено приятно на небцето.
Едносортовият зехтин, направено от Nocellara Etnea, е универсално масло, което се ползва за поръсване върху супи на основата на гъби, за печено месо и зеленчуци на скара.
Препоръчваме: Съхранявайте на хладно и тихо място, без директна светлина.