Името Кабир идва от арабският термин "Великият", това е името, което от Донафугата избират за своето Москато ди Пантелерия; заради неговата широка и благородна ароматна палитра. Етикетът говори езика на острова, изразявайки цветовете, свежестта и ароматното богатство на сорта дзибибо (александрийски мускат). Етикет, който отразява героичната душа на лозарството на този остров, издухана от вятъра и вълните.
Лозя: Гроздето за Кабир идва от остров Пантелерия (Югозападна Сицилия); области: Khamma, Mulini, Mueggen, Serraglia, Gibbiuna, Barone, Martingana, Bukkuram,Favarotta, Punta Karace. Надморската височина на лозите е между 20 и 400 м.
Почви:...
Името Кабир идва от арабският термин "Великият", това е името, което от Донафугата избират за своето Москато ди Пантелерия; заради неговата широка и благородна ароматна палитра. Етикетът говори езика на острова, изразявайки цветовете, свежестта и ароматното богатство на сорта дзибибо (александрийски мускат). Етикет, който отразява героичната душа на лозарството на този остров, издухана от вятъра и вълните.
Лозя: Гроздето за Кабир идва от остров Пантелерия (Югозападна Сицилия); области: Khamma, Mulini, Mueggen, Serraglia, Gibbiuna, Barone, Martingana, Bukkuram,Favarotta, Punta Karace. Надморската височина на лозите е между 20 и 400 м.
Почви: Пясъчни, с произход от лава. Дълбоки, плодородни почви, добре надарени с фосфор, калий и цинк.
Винификация: Ферментацията се провежда в съдове от неръждаема стомана при контролирана температура. Виното отлежава в цистерни от неръждаема стомана за няколко месеца и най-малко четири месеца в бутилка преди да излезе на пазара.
Описание: Кабир се откроява със своите изключително изискани аромати на плодове (цитрусови плодове и жълт плод) и цветя (портокалов цвят и роза), типични за гроздовете дзибибо (александрийски мускат). В устата е свеж и вкусен, умерено сладък и с дълг послевкус. Вино с голямо въздействие, доставящо незабравимо удоволствие.
Потенциал за отлежаване: 5 - 6 години.
Препоръчваме: Отваряне на бутилката непосредствено преди консумация, при 12 градуса С.