Сорт: Гренаш, сенсо, рол (верментино)
Стил: Елегантно, с хрупкава свежест и плътно тяло
Шато Минюти Розе е Ор се превърна във вино-икона от Лазурния бряг, емблематично розе от Прованс, наложило се по целия свят.
Тероар: Шистови почви с югозападен аспект. Почвите се обработват механично (с помощта на плуг) без използване на хербициди.
МЕТОДЪТ НА ROSE ET OR
Ръчно брано грозде, изцяло от собствени лозя на винарната. HEV сертификат (висока екологична стойност), обхващащ цялата винарна от 2019 г. (160 ха). Осезаемо доказателство за неуморната работа на винарната върху устойчив и качествен процес. Отглеждане на...
Сорт: Гренаш, сенсо, рол (верментино)
Стил: Елегантно, с хрупкава свежест и плътно тяло
Шато Минюти Розе е Ор се превърна във вино-икона от Лазурния бряг, емблематично розе от Прованс, наложило се по целия свят.
Тероар: Шистови почви с югозападен аспект. Почвите се обработват механично (с помощта на плуг) без използване на хербициди.
МЕТОДЪТ НА ROSE ET OR
Ръчно брано грозде, изцяло от собствени лозя на винарната. HEV сертификат (висока екологична стойност), обхващащ цялата винарна от 2019 г. (160 ха). Осезаемо доказателство за неуморната работа на винарната върху устойчив и качествен процес. Отглеждане на парцелите със специфично почвено покритие в зависимост от типа на почвата. Гроздето се бере ръчно, когато е напълно узряло и идва от три тероира: Gassin, мястото на винарната с фантастичния си кристален шист; Vidauban, дългогодишното място с наситени червени глинести почви и Ramatuelle, пясъчни почви с изглед към морето.
Сортът гренаш съставлява 80% от бленда и отговаря за интензитета на тялото. Допълва се от сорта сенсо, който дава свежест на бленда и сорта рол (верментино), който придава соленовати нотки и бели плодови нотки.
100% свободно течащ сок. Оттича се в бъчви чрез гравитация, след което се подлага на алкохолна ферментация с температурен контрол. Както при всички розета на Minuty, не се прилага малолактична ферментация.
АРОМАТИ НА ROSE ET OR
Това кюве е чиста елегантност! Ароматите на огряваните от слънцето и прясно набрани зрели плодове, варират от бяла праскова и круша, до пъпеш. То е плътно и свежо на вкус, мощно, но чисто като ароматизирана изворна вода.
ROSE ET OR ПРЕЖИВЯВАНЕ
Сервирайте студено (8-10°) през лятото и охладено (10-12°) през останалата част от годината.
Деликатността и тялото на реколтата Rose et Or показват, че то си подхожда с голямо разнообразие от ястия. Препоръчваме морски дарове от първокласни места като месести стриди, мадагаскарски скариди или черупчести мекотели и екзотични или азиатски ястия като пад тай или креолски ругейл.
Rose et Or върви прекрасно с кремообразния сос и пилешкото месо в добра салата Цезар или е идеално с класическо предястие като пъпеш и пармска шунка. Супата Bouillabaisse и Rose et Or е класическо съчетание. Прясни и млади твърди сирена. Сорбе от тропически плодове за десерт.
ЛОЗАРСТВО, ВИНАРСТВО И ОТЛЕЖАВАНЕ
HEV сертификат (висока екологична стойност), ръчен гроздобер, сок в контакт с ципите, свободно течащ сок, студено пресоване и ферментация, без малолактична ферментация.