Сорт: Дзибибо (Александрийски мускат)
Лозя: Гроздето за Кабир идва от остров Пантелерия (Югозападна Сицилия); области: Khamma, Mulini, Mueggen, Serraglia, Gibbiuna, Barone, Martingana, Bukkuram,Favarotta, Punta Karace. Надморската височина на лозите е между 20 и 400 м. Гроздето за Бен-Рие идва от остров Пантелерия (Югозападна Сицилия). Ниски лозя, разположени свободно върху почвата.
Почви: Кабир - пясъчни, с произход от лава. Дълбоки, плодородни почви, добре надарени с фосфор, калий и цинк. Бен-Рие - вулканични почви, богати на минерали.
Винификация Кабир: Ферментацията се провежда в съдове от неръждаема стомана...
Сорт: Дзибибо (Александрийски мускат)
Лозя: Гроздето за Кабир идва от остров Пантелерия (Югозападна Сицилия); области: Khamma, Mulini, Mueggen, Serraglia, Gibbiuna, Barone, Martingana, Bukkuram,Favarotta, Punta Karace. Надморската височина на лозите е между 20 и 400 м. Гроздето за Бен-Рие идва от остров Пантелерия (Югозападна Сицилия). Ниски лозя, разположени свободно върху почвата.
Почви: Кабир - пясъчни, с произход от лава. Дълбоки, плодородни почви, добре надарени с фосфор, калий и цинк. Бен-Рие - вулканични почви, богати на минерали.
Винификация Кабир: Ферментацията се провежда в съдове от неръждаема стомана при контролирана температура. Виното отлежава в цистерни от неръждаема стомана за няколко месеца и най-малко четири месеца в бутилка преди да излезе на пазара.
Винификация Бен-Рие: Първият гроздобер обикновено започва около 15 август, а натуралният процес на изсушаване на гроздето продължава между 3 и 4 седмици. През септември, при втори гроздобер към мъстта от зрели свежи гроздове която ферментира, се добавя изсушеното вече грозде, като ръчно се премахват зърната от чепките. По време на мацерацията изсушените гроздове освобождават захар, натурална киселинност, и всичките си аромати и цвят в мъстта. След постигане на необходимото ниво алкохол-захар и концентрация на ароматите, ферментацията се прекъсва.
Описание: Кабир се откроява със своите изключително изискани аромати на плодове (цитрусови плодове и жълт плод) и цветя (портокалов цвят и роза), типични за гроздовете дзибибо (александрийски мускат). В устата е свеж и вкусен, умерено сладък и с дълг послевкус. Вино с голямо въздействие, доставящо незабравимо удоволствие.
Бен-Рие показва своята изключителна персоналност и дълбочина първоначално с яръкия си, кехлибарен цвят. След първата интензивна нотка на кайсии и праскови, букетът предлага сладка сензация от сушени смокини, мед, подправки и минерални нотки. Виното е импресивно във вкуса, с отличителна комплексност, благодарение на смесването на сладост, приятна ароматност и мекота. С много продължителен финал. Изключително десертно вино.
Потенциал за отлежаване Кабир: 5 - 6 години.
Потенциал за отлежаване Бен-Рие: над 30 години.
Препоръчваме: Отваряне на бутилката непосредствено преди консумация, при 12 градуса С.